21.3.17

Ten months

Meidän maailman rakkain ihana neitimme täytti tämän kuun alussa kymmenen kuukautta! <3 
Enää puolitoista kuukautta yhteen vuoteen ja minun äitisydän pakahtuu onnesta ja rakkaudesta. En tiedä johtuuko se töihinpaluusta vai mistä, mutta olen arvostanut entistä enemmän yhteistä aikaa Islan kanssa ja olen yrittänyt tallentaa mieleeni jokaisen pienen hetken, sillä aika menee vain niin älyttömän nopeaa. 
Meillä on ollut viime aikoina niin hauskaa! 
Kerroinkin viime postauksessa kuinka Isla on oppinut tanssimaan ja ollaan kuunneltu paljon musiikkia. Neidiltä löytyy kunnon rytmitaju, sillä minkä tahansa paukutuksen, hyräilyn tai rytmin kuullessaan hän alkaa tanssia. Pitää ehdottomasti katsella löytyisikö meille jonkinlainen muskariryhmä keväälle tai kesälle. :)
Musiikin lisäksi pieni neitimme rakastaa kirjoja. Touhun ja tohinan keskellä hän jaksaa rauhoittua syliin istumaan ja jaksaa kuunnella ja katsella kirjoja vaikka kuinka paljon. Parhaita kirjoja on eläin- ja luukkukirjat ja neiti osoittelee pyydettäessä eri asioita kirjojen sivuilta. 

Olemme luultavasti pyöritelleet ja kutitelleet Islaa melko paljon, sillä aina sängyllemme nostaessa, alkaa heittelehtiminen selältä mahalle ja takaisin sekä huippu kikatus. Varsinkin aamulla, kun haemme hänet viereen, hän möyrii, heittelehtii, antaa pusuja (ihania kuolaisia pusuja), nauraa ja on niin onnellinen meidät nähdessään. 
Konttaaminen on melko vauhdikasta ja mukaan on tullut kiipeily ja seisoskelu. Meidän sohvapöytämme on melko matala ja neiti seisoskelee sitä vasten suurimman osan päivästä haha! Myös sivuaskelia otetaan tukea vasten ja jalka tuntuu olevan koko ajan tukevammin maassa, sillä pyllähdyksiä sattuu enää harvoin. Tavaroiden ojentaminen ja taputus on uusimpia juttuja ja niitä myös tehdään koko ajan. 

Kolmannet päiväunet ovat jääneet pois ja yöunia nukutaan 11-12h yössä, mikä on kyllä melko luksusta! Olen niin kiitollinen neidin hyvistä unenlahjoista, sillä tuntuu, että tarvitsen itsekin hyvät pitkät yöunet toimiakseni kunnolla. Ruokaa uppoaa viisi isoa ateriaa päivässä ja pikkuhiljaa alkaa siirtyminen tavalliseen maitoon. Tällä hetkellä suurinta herkkua on raejuusto, nam!
Niin hurjaa, että kohta meillä ei asu enää vauva vaan taapero. 
Viimeiset 10,5kk ovat olleet niin ihania ja hauskoja ja on ilo olla äiti tälle ihanalle pienelle tytölle. Monesti kuulee puhuttavan kuinka vanhemmuus on asioista luopumista, mutta se on antanut niin paljon enemmän kuin osaisin edes sanoin kuvailla.
Niillä parilla asialla, joista on ehkä luopunut, ei ole mitään merkitystä, kun tilalle on tullut miljoona parempaa asiaa. 

Kuolaiset pusut, "ääätiiii"-huudot, kodissa kaikuva nauru ja pienet tahmaiset sormet jotka ojentavat ruoan muruja, niistä olen tällä hetkellä todella onnellinen. <3

<3: Roosa

6 kommenttia:

 1. En voisi edes kuvitella elämääni enää ilman vauvaamme <3 Meillä pian tyttö jo 7kk! En voi uskoa, että pian meilläkin jo lähestytään taaperon ikää, mutta en malta odottaa ensi sanoja ja askelia!

  Ihania kuvia! Sinusta hehkuu onnellinen äitiys<3 Mistä mahtaa tuo tuoli muuten olla peräisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! :) <3
   Kiitos paljon, ihana kuulla! <3 Tuoli on mummilta saatu, enkä valitettavasti tiedä sen alkuperää. :/

   Poista
 2. Ihanaa <3 Miten sun töihinpaluu on sujunut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvin, kiitos kysymästä :) aika raskaalta tuntuu vuorotyön ja vanhemmuuden yhdistäminen, mutta eiköhän se tämän alkukankeuden jälkeen ala sujua :)

   Poista
 3. Ihanasti kirjoitit Islasta. <3 Blogisi on muutenkin tosi kiva ja tuo hyvää mieltä tullessaan. Kiitos siis siitä! Itselläni on pieni poika, joka täyttää kohta 4kk. Pojan kehitystä on mahtava seurata ja nähdä mitä kaikkea pieni oppii koko ajan lisää.
  -Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii! Kiitos paljon ihanasta kommentista Laura <3 Piristit mieltä kovasti :) pyrin aina olemaan positiivinen, joten ihana kuulla, että hyvä fiilis tarttuu. Kiitos sinulle <3 On kyllä niin ihanaa ja ihmeellistä seurata noita pieniä. :)

   Poista