3.3.17

And that everything you do is galvanized in gold.

Hei kaikki ja ihanaa perjantaita! <3
Meidän aamu alkoi Islan 10kk neuvolalla ja neiti saikin paljon kehuja neuvolantädiltä höpöttelemällä, osoittelulla ja karhunkävelyllä. 
Muutamana viime päivänä on ollut ihana kevätfiilis ja ollaan nautittu auringonpaisteesta onnellisina. Välillä on kyllä ollut kamala loskasää, mutta onneksi ollaan sentään voiton puolella ja ei enää kauaa kunnon kevääseen. Aikaiset aamut tuntuvat entistä helpommilta, kun aurinko nousee jo seitsemän jälkeen ja iltalenkit ihanilta, auringon laskiessa vasta ennen kuutta. Emme ole asuneet vielä tähän vuodenaikaan asunnossamme, joten mukava huomata, että pihallemme paistaa aurinko aamusta iltaan ja isoista ikkunoista tulvii sisälle ihanaa valoa. 
Kerroinkin viime postauksessa, että meillä alkoi Islan unikoulu. 
Itse unessa tai nukahtamisessa ei ole niinkään ollut ongelmaa, joten sana "unikoulu" ei välttämättä ole ihan oikea kuvaamaan tilannetta. Isla on aina nukkunut säännöllisesti, mutta viime aikoina ongelmaksi on muodostunut neidin syöminen yöaikaan. Kaikki tekevät omat ratkaisunsa imetys- ja unijutuissa, mutta itselle alkoi olla liikaa kahden tunnin välein heräily yöllä.
Vauvan unisykli kestää noin tunnin ja aikuisella puolitoista, joten vauva herää yleensä juuri siihen aikaan, kun aikuinen on syvimmässä unessa. Unen evääminen ja keskeyttäminen ei todellakaan ole hyväksi ja itsellä se alkoi näkymään välillä ärtyisyytenä. On sitä ollut kuitenkin suurimmaksi osaksi ihan hyväntuulinen ja positiivinen, mutta itse en koe olevani niin hyvä äiti väsyneenä, kuin mitä olisin täysin levänneenä. 
Islan huone on ollut tähän asti työ-/romuhuone, joten järjestelimme sen vihdoin kuntoon ja siirsimme pinnasängyn makkaristamme sinne. Halusin jättää yöimetykset pois yhdellä kertaa ja valmistauduimme henkisesti monta yötä kestävään huutoon, mutta kaikki menikin niin paljon paremmin!
Pari ensimmäistä yötä Antti kävi laittamassa pudonneen tutin takaisin neidille ja unet aina jatkuivat sen kummempaa hyssyttelyä. Parin yön jälkeen neiti alkoi nukkumaan täysiä unia ja nyt nukkuu siis 19.30-06 heräämättä. Yleensä unikoulun onnistumisen takaa selkeä päivärytmi ja etenkin samat iltarutiinit. Meillä iltapalan, -pesujen ja -sadun jälkeen Isla alkaa olla valmista kauraa ja nukahtaakin sänkyyn vaan laskemalla ja jättämällä hänet sinne. 
Voin kertoa, että on hieman eri fiilis itselläkin, kun on saanut nukkua yöt putkeen!
Päiväunia meillä nukutaan vielä kolmet ja periaatteessa iltaunet voisivat jäädä jo pois, mutta neidin herätessä niin aikaisin, ovat ne ihan tarpeelliset. Kaikki päiväunet nukutaan vain ulkona vaunuissa, mikä tuo omat haasteensa esimerkiksi kovien pakkasten aikaan tai kun vaunuja pitää raahata aina menossa mukana. 
Minulla on maanantaina edessä töihinpaluu ja tuntuu, että vuosi on mennyt aivan liian nopasti! Luojan kiitos meillä on pitkät äitiyslomat muihin maihin verrattuna ja on niin onnekas olo, että on saanut olla mukana neidin alkutaipaleessa niin paljon. Onnekas olo myös siitä, että Islan ei vielä tarvitse mennä tarhaan ja minun ei tarvitse tehdä kuin pari päivää viikkoon. Mutta silti... mitä tekisinkään, että saisin jatkaa näitä rentoja lomapäiviä tuon ihanan touhottajan kanssa.
Yritettiin keksiä jotain kivaa tekemistä viimeisille lomapäiville, mutta ehkä ihan kivakin olla ihan rauhassa. Ulkoilla ihanassa säässä, nukkua päiväunet kun on aikaa ja touhuta kaikkea mukavaa yhdessä. :)

Ihanaa viikonloppua kaikille! <3 
<3: Roosa

2 kommenttia:

  1. Heippa! Eksyin blogiisi instan kautta ja nyt jäin lukijaksi 😊 Meillä on 7kk tyttö, joten mielenkiintoista seurata teidän söpön ja nauravaisen tytön arkea 😍 Itse palaan töihin tytön ollessa 1v 1kk, mutta alkaa jo nyt ahdistamaan ja jännittämään tuo. Miten aika meneekin niin nopeasti! 😕 Meillä tyttö jää alussa isovanhempien kanssa, eikä aloita päiväkotia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mukava kuulla ja tervetuloa seurailemaan! 😍 Oi ihana, saatkin olla pitkään kotona :) Ja sanoppa muuta, aika on mennyt niin nopeasti... mutta ehkäpä sitä jaksaa ihan erilailla touhuilla pikkuisen kanssa kun pitää olla erossa :)

      Poista