13.1.17

2016

Vuosi 2016 on ollut tähänastisen elämäni antoisin, parhain, ihanin ja nopein. On sanomattakin selvää mikä on vuoden ehdoton kohokohta, mutta vuoteen on mahtunut lisäksi paljon muitakin ihania hetkiä ja suuria asioita.
Tammikuu-Helmikuu
Vihdoin matelevan loppuvuoden jälkeen vaihtui vuosi, päästiin samalle puolelle lasketun ajan kanssa ja aika alkoi heti tuntua menevän nopeampaa. Maha kasvoi vauhdilla ja nautin pienokaisen ihanista liikkeistä. Äitiyspakkaus saapui ja se purettiin kotona yhdessä, hypistellen innolla jokaista pientä vaatetta ja tavaraa. Hamstrasin vauvanvaatteita, virkkasin, järjestelin ja valmistin kotia vauvaa varten. 
Maaliskuu
Pesin ensimmäisiä vaatteita, harsoja ja lakanoita. Olo alkoi olla tukala ja olinkin ollut jonkin aikaa sairaslomalla, mutta tässä kuussa alkoi myös virallisesti äitiysloma. Nautin vauvan liikkeistä ja tuttujen ja tuntemattomien mahakehuista. Muistan istuneeni sängyllä ja tuijottaneeni kyyneleet silmissä, sydän pakahtuen onnesta, kaapinoven päällä kuivuvia pieniä lakanoita. Loppukuusta minut yllätettiin ihanilla babyshowereilla ja sain nähdä pitkästä aikaa rakkaita ystäviä, jotka saapuivat paikalle muista maista ja kaupungeista. 
Huhtikuu
Maha alkoi olla valtava ja pieni kroppani äärirajoilla. Kierreltiin paljon kaupungilla, käytiin todella lyhyillä kävelyillä, laitettiin loppuja asioita valmiiksi. Petasin pinnasängyn valmiiksi ja viikkasin pieniä vaatteita uudestaan, uudestaan ja uudestaan. Olo oli kivulias ja tukala sekä pinna todella kireällä. Yritin tulkita jokaista kehon merkkiä alkavaksi synnytykseksi mutta turhaan, loppukuun laskettu aika tuli ja meni. Toukokuun viimeisenä olin muiden juhlijoiden mukana viettämässä vappua ja pelkäsin lapsivesien menevän julkisella paikalla hah! Kanssajuhlijat kyselivät lasketusta ajasta ja järkytin heitä kertomalla sen jo menneen. 
Sain paljon tsemppejä ja mahanihasteluita kaikilta. 
Toukokuu
Toukokuun kolmas maailmamme mullistui ja pieni tyttö syntyi. Ensihetket menivät vauvaa ihastellessa ja uusien asioiden opettelussa. Toivuin synnytyksestä nopeammin mitä osasin ikinä kuvitella ja Islan ollessa viiden päivän ikäinen, lähdin onnesta soikeana ensimmäiselle vaunulenkille. Oli myös ensimmäinen neuvola, ensimmäinen kylpy ja ensimmäiset vierailut. Ystäviä ja perhettä kävi paljon kylässä ja vauva oli oikein tyytyväinen pieni tuhisija. Juhlimme ensimmäistä äitienpäivääni kakkukahvien kera. Kävin vauvakerhossa ensimmäistä kertaa pienen pariviikkoisen kanssa. Ostimme ensiasuntomme, joka valmistuisi vasta elokuussa. Vauvan ollessa kolmen viikon ikäinen, muutimme väliaikaiseen asuntoon ja muutto vastasyntyneen kanssa oli ihan hirveää! Itkin onnesta kun muutto oli ohi ja vihdoin sai nauttia vauvasta ja kesästä. 
Kesäkuu
Vauvan ihastelu jatkui ja kävin paljon vaunulenkeillä, kaupungilla ja liikuin bussilla paikasta toiseen. Vauva hymyili ensimmäistä kertaa kuukauden iässä. Täytin 24 ja kävin ulkona ystävien kanssa. Vauva sai nimekseen Isla ja ristiäiset olivat todella ihanat. Kävimme Islan kanssa ensimmäistä kertaa mökillä. Vietimme paljon aikaa ystävien ja perheiden kanssa. Isla nukkui suuren osan vielä päivistä ja hyvät yöunet, joten minulla oli paljon aikaa levätä. 
Heinäkuu
Isla kasvoi ja kehittyi hurjaa vauhtia ja sitä kaikkea oli ihana seurata vierestä. Hänelle alkoi kehittyä oma ihana luonne hymyineen ja kiljahduksineen. Päivät menivät Islaa pyöritellessä ja hänelle jutellessa. Heinäkuussa oli kamalat helteet, jolloin jumitimme paljon sisällä pienen kanssa. Välillä päästiin myös pikkuneidin kanssa rannalle ja vietimme aikaa ulkona. Lähdettiin pidemmälle reissulle ensimmäistä kertaa Islan kanssa ja ajoimme Tampereelle, parin päivän päästä Turkuun josta hyppäsimme laivalla Tukholmanristeilylle ja kotimaassa ajelimme mökille. 
Elokuu
Elokuussa mökkeilimme lisää ja Islan kehityksessä tapahtui paljon. Vauvauinti alkoi ja Isla kerkesi juuri täyttää kolme kuukautta, mikä on yksi vauvauinnin aloituskriteeri. Asuntomme valmistui vihdoin ja pääsimme elokuun lopulla muuttamaan. Muutto oli helppo ja ei mitään verrattuna aikaisempaan. Ihana, kun vihdoin löysimme paikan jossa meidän kaikkien on hyvä ja mukava olla.
Syyskuu
Syyskuussa alkoi muodostua vihdoin ihana arki uudessa kodissa Islan kanssa. Uusi ympäristö tuli tutuksi lukuisilla vaunulenkeillä. Matkustimme Kreetalle perheen kanssa ja Isla oli ensimmäistä kertaa lentokoneessa. Hyvästelin rakkaita lapsuudenystäviäni, jotka lähtivät vaihtoon ja muuttivat ulkomaille.
Lokakuu
Reissun jälkeen jatkui normaali arki vauvauinteineen ja kerhoineen. Treffasin paljon kavereita ja tutustuin paljon muihin äiteihin, joilla oli samanikäisiä vauvoja. Yllätimme rakkaan siskomme babyshowereilla.
Marraskuu
Ensilumi satoi ja nautin ensimmäistä kertaa kirpeistä pakkasilmoista. Isla lopetti päiväunien nukkumisen sisällä, ainoastaan ulkoilma kelpasi ja kelpaa edelleen. Isla reenaili paljon ryömimistä ja nauraa räkätti päivät pitkät. Vietimme Antin ensimmäistä isänpäivää. Kävin muutamissa pikkujouluissa ja kävimme pitkästä aikaa kahdestaan treffeillä.
Joulukuu
Islalle puhkesi ensimmäiset hampaat ja oli alkukuusta välillä kiukkuinen. Isla reenaili paljon konttaamista ja kyllästyi nopeasti leluihin, minkä vuoksi yritimme keksiä paljon uutta viihdykettä. Laitoimme joulukuusen ja joulunodotus tuntui erilaiselta pienen lapsen kanssa. Vietimme paljon aikaa läheisten kanssa. Kuukauden kohokohta oli ehdottomasti siskon ihanan pienen pojan syntymä ja minusta tuli ensimmäistä kertaa täti!

Vuosi on ollut kaikenkaikkiaan aivan todella ihana ja ehdottomasti tähänastisen elämäni paras!
Olen tutustunut paljon uusiin ihmisiin ja etenkin monista muista äideistä olen saanut ihania, tärkeitä ystäviä. Tunnen olevani tasapainossa ja elämä ja meidän arki tuntuu niin mieluisalta. Monen vuoden vuorotöiden ja hektisen elämäntyylin jälkeen on ollut ihana viettää rentoa arkea ja hengähtää. Monesti vauvavuosi on parisuhteellekin rankka, mutta ihana sanoa, että me ollaan kyllä kasvettu niin paljon vahvemmiksi ja tehty kovasti töitä suhteemme eteen.
Vuosi 2017 tuo varmasti tullessaan paljon ihania hetkiä. Isla täyttää yhden vuoden ja päivämme tulevat varmasti muuttumaan hänen liikkeellelähdön myötä. Muutamia reissuja on suunnitelmissa ja kesällä vietämme varmasti paljon aikaa mökillä. Kotia tulemme laittamaan enemmän ja varsinkin omalle pihalle ja isolle terassille on keksittävä jotain mukavaa. 
En malta odottaa mitä kaikkea tänä vuonna tapahtuu! <3

<3: Roosa

2 kommenttia:

  1. On ollu ulkopuolisenakin tosi mielenkiintoista seurata teidän arkea ja Islan kehitystä! Tosi kivoja kuvia :-)

    VastaaPoista