12.10.16

Hello there

Tämä viikko on tuntunut yhdeltä pitkältä maanantailta. 
Isla raukka oli viikonloppuna hieman kipeänä ja nukahti lauantaina yöunille jo melkein neljältä päivällä. Herätin tottakai neidin muutaman tunnin välein syömään ja huolehdin nesteensaannista, mutta unta kyllä riitti. Rytmit heitti vähän häränpyllyä pitkien unien takia ja ollaan nyt parin päivän ajan koitettu pikkuhiljaa siirtää nukkumaanmenoaikaa vanhaan tuttuun iltayhdeksään tai -kahdeksaan. Neidin nukahtaessa klo 20-21 herätään yleensä 7-8 aikaa aamulla, mikä on ollut meille oikein hyvä ja toimiva rytmi. Aamulla viideltä tai kuudelta herääminen tuntuu pikkasen liian aikaiselta vaikka onkin monelle lapsiperheelle ihan normaalia. 
Väsymykseen auttaa onneksi aamuisin se, kun jokelteleva iloinen vauva hymyilee korvasta-korvaan hymyä ja tuijottaa suoraan kasvoihin silmät avatessa. 
  Vaunulenkit piristävät mieltä myös ihan hirveästi ja pyrinkin ulkoilemaan päivittäin. Välillä itse ei jaksaisi, mutta haluan, että Isla saa päivittäin raitista ilmaa, mikä tsemppaa tottakai lähtemään. Ja onhan se aina ihan erilainen ja pirteä fiilis lenkin jälkeen. 
Olen kauan puhunut, että pitäisi ostaa joku kunnon pata ja saatiinkin sellainen tuparilahjaksi ihanilta siskoiltani! Se pääsi heti käyttöön, kun kokkailtiin intialaista ruokaa ja hyvin toimi. Tuohon on kiva testailla kylminä syyspäivinä erilaisia höyryäviä pataruokia, nam! 
Islan lempipuuhaa on viime aikoina ollut omille kasvoille nauraminen peilin kautta ja lattialla möngertäminen. Neiti kovasti haluaisi jo eteenpäin, mutta tällä hetkellä vasta pyöritään ja vähän peruutellaan. Saadaan varmaan pikkuhiljaa kotona alkaa nostelemaan tavaroita ylemmäs ja laittamaan suojia pöydänkulmiin, sillä veikkaan, että tästä tytöstä tulee melko menevä tapaus!
Ollaan kaiveltu talvikamppeita esille sillä varsinkin aamuisin täällä on ollut tosi kylmä. Meillä on vaan muuton jäljiltä osa talvitavaroista vielä hukkateillä, mutta jospa ne pian jostain löytyisi. Olen kyllä nykyään niin mukavuudenhaluinen, että suurimman osan ajasta jaloista löytyy Niken janoskit, mutta välillä on kiva vetäistä nilkkurit jalkaan ja sipsutella menemään. 
Loppuviikon suunnitelmiin kuuluu ainakin vauvauintia ja ystävien treffailua. Olen tutustunut viime kuukausien aikana muihin tuoreisiin äiteihin, joita on ollut ihana treffailla vauva-arjen keskellä. Mukava kun on ihmisiä jotka ovat samassa elämäntilanteessa ja jotka ymmärtävät täysin mitä haasteita ja ihania juttuja päiviin sisältyy. 

Tällä hetkellä olohuoneesta kuuluu iloinen laulu ja Islan onnellinen hihkuminen ja taidan liittyä seuraan. Löydettiin Youtubesta mahtava lastenlaulu-lista, joista suurin osa onkin jo Islalle tuttuja ja ollaan pidetty iltaisin omia muskarihetkiä. Ihana huomata Islasta, kuinka hän nauttii lauluista ja leikeistä. 
Taidetaankin tehdä tästä jokailtainen rutiini ennen iltapuuroja ja -pesuja. :)

 <3: Roosa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti