26.9.16

Hello Greece


Aivan ihana reissu takana, mutta myös niin ihana olla kotona ja normaalissa arjessa. 
Olimme viikon Kreetan saaren itäosassa sijaitsevassa kaupungissa nimeltä Agios Nikolaos ja paikka oli todella hurmaava. 
Olen matkustellut melko paljon ja Euroopan kaupunkejakin on tullut nähtyä ihan kivasti, mutta Kreikka oli ihan uusi tuttavuus. Meitä oli Isla mukaanlukien yhteensä seitsemän reissussa, joten apukäsiä löytyi paljon. Minäkin pääsin loikoilemaan viereiselle rannalle ja uimaan Välimereen sillä välin, kun Isla vilvoitteli ja viihdytti isovanhempiaan hotellilla. 
Lämpötila oli suurimman osan ajasta yli +30 astetta ja yölläkään se ei laskenut alle +25, joten lämpö vauvan kanssa oli välillä pientä soveltamista. Vältettiin liikkumista Islan kanssa kuumimpina hetkinä keskipäivällä ja ulkona liikkuessa suurimmaksi osaksi ajasta vaunuissa köllötteli pieni onnellinen kesäneiti pelkissä vaipoissaan. 
 Heraklionin lentokentältä Agios Nikolaokseen on noin 60km ja isommalle porukalle koimme helpoimmaksi vuokrata ison auton. Meillä oli omat vaunut sekä auton turvakaukalo mukana ja en olisi varmaan luottanutkaan paikallisiin turvakaukaloihin eli hyvä niin. Kirjoitan omaan postaukseen ajatuksia vauvan kanssa lentämisestä, joten matkoista lisää siis myöhemmin.

Tyytyväinen matkustaja. :)Hotellimme oli hyvällä paikalla meren rannassa ihan uimarannan vieressä. Parin sadan metrin päässä oli keskustan elämä, minne teimme täsmäiskuja vaunujen kanssa. Muu porukkamme liikkui paljon autolla lähikaupunkeihin ja kävivät muunmuassa Spinalongan saarella, mutta me jäimme Islan kanssa kiertelemään Agios Nikolaoksen pieniä kujia ja kojuja.
Ilmastoitu viileä hotelli oli aivan ehdoton pelastus vauvan kanssa ja siellä käytiin vähän välein viettämässä siestaa vilvoitellen ja leikkien. Kuumuuden takia huolehdin ekstrahyvin veden runsaasta juomisesta, sillä imettävä äiti juo sekä itsensä että vauvan puolesta ja imetin todella tiheästi.
 Parvekkeeltamme oli näkymä merelle ja oli ihana tuijotella ohi lipuvia veneitä ja isoja risteilualuksia.

 

 Shoppailtavaa kaupungissa ei ihan hirveästi ollut mutta mukaan lähti itselle ja tuliaisiksi paikallisia laadukkaita herkkuja: oliiviöljyä, oliiviöljysaippuaa, hunajaa sekä mausteita.
 Voi apua kuinka isolta tytöltä Isla näyttää! <3
Ruuat olivat todella hyviä ja kreikkalaista salaattia tuli syötyä melkein joka aterialla, nam! 
Loppuun vielä kuva, mikä ollaan nappastu jokaisella yhteisellä reissulla, joita tällä hetkellä on kertynyt kuusi! <3 

<3: Roosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti