18.8.16

Tervetuloa tiheän imun kausi

En tiedä kuinka paljon siellä toisella puolella on äiti-ihmisiä tai kiinnostaako imetyshöpinät ylipäätään teitä, mutta kerronpa silti. 

Meillä on alusta asti imetys sujunut ongelmitta ja säännöllisesti pikkuneidin oman tahdin mukaan, mikä on ollut yleensä kolme tunnin välein, öisin jopa parhaimmillaan seitsemän. Olen lukenut paljon vauvan erilaisista imetykseen liittyvistä kausista (Facebookin Imetyksen tuki ry, suosittelen lämpimästi kaikille odottaville ja uusille äideille), joista yksi on kolmen kuukauden tienoilla rantautuva tiheän imun kausi. 
Kauden tarkoituksena on varmistaa, että maitoa tulee riittävästi jatkossakin joten vauva haluaa rinnalle useammin. 
Vaikka osasin odottaa tätä niin silti se yllätti, sillä näiden kolmen ja puolen kuukauden aikana on oppinut tuntemaan tuon minityypin niin hyvin ja meillä on muodostunut mukava rytmi ihan kaikkeen. 
Ensimmäistä kertaa moneen moneen kuukauteen olo tuntuu todella väsyneeltä! 
Pakko myöntää, että on melko imetyskone-olo, kun tunti imetyksen lopettamisen jälkeen alkaa kuulumaan pientä maiskutusta ja ihmettelee miten toisella voi taas olla nälkä?! :D
Viikko on ollut muutenkin todella kiireinen ja tuleva muutto stressaa, joten väsyneenä on ollut välillä todella pinna kireällä. Olen tosi huono nukkumaan päikkäreitä ja viime yöt on mennyt tunnin tai kahden nukkumisjaksoissa eli selväähän se on ettei kahdessa tunnissa kerkeä kovin syvään uneen vaipua ja aamulla väsyttää. Onneksi meillä on mahtava tukiverkko lähellä ja apua on tarjottu suunnasta jos toisesta, mutta silti avun vastaanottaminen on jotenkin vaikeaa. Oman vauvan äännähdykset kuulee varmaan toiselle puolelle kaupunkia asti, joten on todella vaikea edes yrittää nukkua päikkäreitä viereisessä huoneessa varsinkin jos mielessä pyörii viimeistään kahden tunnin päästä herättävä maiskutteleva herätyskello. 
Ehkä pitäisi hellittää vähän ja antaa muidenkin hoitaa neitiä, mutta tällä hetkellä pelkkä tieto siitä, että apu on lähellä, helpottaa. 
Onneksi tämä on vain ohimenevä kausi ja onneksi Isla on muuten niin aurinkoinen ja helppo vauva. Väsyneenä pienetkin asiat vaan tuntuvat niin hankalilta ja suurilta, mutta onneksi sekin tieto lohduttaa, että on muita samassa tilanteessa olevia. En kyllä yhtään ihmettele miksi joistakin saattaa tuntua, että maidontulo loppuu tai haluaisi lopettaa imetyksen kokonaan, mutta itselle se ajatus tuntuisi ihan väärältä. Imetys on ihanaa ja nopeaa ja mikään ei voita sitä näkyä, kun toinen nukahtaa leveä hymy kasvoillaan, maha pullottaen, maitovana valuen pitkin poskea. 
Ihanimmat muistot näiden kuukausien ajalta liittyvät melkein kaikki imetykseen, joten ne ovat suuri apu tämmöisten uuvuttavimpien kausien ylittämiseen. 
Onko siellä muita samassa tilanteessa olevia?
Kattokaa nyt tuota söpöliiniä. <3 
Islan lempipuuhaa viimeaikoina on ollut omille kasvoille nauraminen peilin kautta, sekä asioihin tarraaminen: leluihin ja tietysti äidin hiuksiin. Isot korvakorut ovat olleet aina suuri rakkauteni, mutta ne taitavat olla kiellettyjen asioiden listalla seuraavien vuosien aikana haha!

Loppuviikon suunnitelmissa on aamupalatreffit siskon kanssa, vauvauintia sekä sohvannurkassa muhimista imetysteetä litkien. 
Onpahan ainakin täydellinen syy katsoa maratonina Gilmoren tyttöjä ja hemmotella itseä herkuilla. 
Pus, palataan!

<3: Roosa

10 kommenttia:

 1. Meillä ollut jo parikin tiheän imun kautta ja tyttö vasta 2kk :). Kaikki kuvaamasi tuntemukset kuulosti niin tutulta :)... vauvauinnista olisi ihana lukea juttua ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, siellähän on pikkuinen kerennyt :) Joo siitä voisinkin jotain kirjoitella, on nimittäin ollut tosi mukavaa! :)

   Poista
 2. Meillä 4,5 kk tyttö ja pari selkeää tiheän imun kautta oli. Tuosta imetyksen tuen ryhmästä oli paljon apua itsellekin. Oma äitini sanoi lopettaneensa melkein kaikkien kohdalla imetyksen 3kk tienoilla koska maito loppui,mutta luulenpa että kyse oli vain tiheästä imusta jonka hän tulkitsi maidon riittämättömyydeksi.. :) Täysimetin 4kk ja nyt alettu vähän maistelemaan kiinteitä. Kauanko olet muuten ajatellut täysimettää? Välillä imetys tuntui raskaalta, vauvalla oli refluksioireita jonka takia oli muutenkin tiheästi tissillä ja viihtyi siinä kauan. Ekat 3 kk imetin varmaan tunnin välein ja yli puoli tuntia kerrallaan eli imetyskone olo oli täälläkin :D Yöt onneksi meni jo alusta asti tosi hyvin. Olin jo luovuttamassa imetyksen suhteen mutta onneksi en kuitenkaan! Tsemppiä tiheään imuun! :) nykyään mahavaivat helpottaneet, syöttövälit pidentyneet ja meillä on ihana hymyileväinen neiti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me aloiteltiin itseasiassa maistelu jo viimeviikolla! :) Tästähän voi olla niin montaa eri mieltä, mutta itse en nähnyt mitään erityistä syytä miksi odottaa esim. sinne 6kk asti. Tähän mennessä mennyt muutamaa eri makua ja kaikki on uponnut hyvin. Ihana kuulla että massuvaivat helpottaneet ja ettet luovuttanut imetyksen kanssa vaikka vaikeaa olikin. :) Tsemppiä sinnekin kaikkeen :-*

   Poista
 3. Mua kiinnostaa kaikki tälläset vauva ja äitiys jutut vaikka äiti en itse olekaan! :-D Näitä on tosi mielenkiintosta lukea. Ja oottehan te hyvännäkönen parivaljakko, en ehkä kestä!

  VastaaPoista
 4. meilläkin oli ekat 2 kuukautta yhtä tiheää imua, oli kyllä aika poikki ja turhautunu olo kun ei mitään muuta ehtinyt kuin imettää. Mutta köllöttely ja netflix kyllä helpotti sekä tieto siitä, että se menee ohi. :) neiti nyt 3kk, seuraavaa tiheää imua odotellen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, netflix on kyllä pelastus! Ja muuten köllöttely ja sohvanpohjalle pesiytyminen ei olisi edes niin paha, mutta jos on paljon muuta menoa niin on melko turhauttavaa :D Mutta onneksi nämä on vain kausia :)

   Poista
 5. Meillä neiti söi alussa 3kk tauotta, tai siltä se ainakin tuntui :D oon kans tuossa Facebookin ryhmässä, ihan paras ja saanut niin paljon tukea jo pelkästään lukemalla muiden kirjoituksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Raskausaikana varsinkin oli mukava lukea vähän etukäteen miten toimia eri tilanteissa. :)

   Poista