14.4.16

Raskausajan pukeutuminen

Ihan uskomatonta ajatella, että tätä mieletöntä taivalta on takana jo kohta 9 kuukautta ja ollaan jo loppusuoralla. Mainitsinkin joskus alkuraskaudessa yrittäväni pärjätä mahdollisimman pitkään omilla vaatteillani ja ajattelin tulla kertoilemaan vähän fiiliksiä raskausajan pukeutumisesta. 
Viimeisiä viikkoja lukuunottamatta pukeutuminen on ollut yllättävän helppoa ja edelleenkin mennään omilla vaatteilla. 
Kyllä, luit oikein. 
Muutamaa ystävää tämä on hieman ihmetyttänyt, mutta en ole vieläkään oikein kokenut tarvetta äitiysvaatteille. Tilanne olisi varmasti eri jos olisin töissä paikassa, jossa ei käytetä työvaatteita tai jos vuodenaika olisi ollut eri. 
Ostin alkuraskaudessa Facebookin xs-s kirpputorilta yhden äitiysvaatepaketin, mutta harmikseni vaatteet osoittautuivat melko isoiksi, joten ne päätyivät lähinnä yöpaidoiksi. Paketissa oli yhdet H&M:n pienimmät äitiysfarkut ja vaikka olen viimeisilläni raskaana ja maha on ISO, ovat ne silti aivan liian pitkät ja leveät tähän 150-senttiseen varteeni. 

 Oli tarkoitus toteuttaa postaus hieman erilailla, mutta eri asujen kuvailu viimeisillään raskaana osoittautuikin melko sykettä nostavaksi. Onneksi puhelimesta löytyi jonkin verran kuvia, joten näillä mennään. :)
Nämä eivät oikeastaan liity raskausajan pukeutumiseen, kun mahaa ei vielä näy, mutta halusin liittää nämä mukaan sillä muistan niin tuon ihanan tunnelman! 
Olin ehkä viidennellä viikolla raskaana (eli todella alussa) ja vain läheiset tiesi pienestä ihmeestä mikä mahassani kasvoi. En malttanut odottaa mahan sekä ensimmäisten oireiden ilmaantumista ja kiherrettiin onnesta tästä pienestä salaisuudestamme. 
Kuvat otettiin viikonloppuna ja maanantaina alkoi sellainen pahoinvointi, että oksat pois. 
Ensimmäisen kolmanneksen lopulla maha näkyi välillä, mutta johtui suurimmaksi osaksi alkuraskauden turvotuksesta. Vasemmanpuoleisesta kuvasta moni sanoi jälkeenpäin arvanneen olevani raskaana, kun taas mielestäni se näyttää aivan normaalilta haha! Tämä mekko näkyy päällä isomman mahan kanssa myös tässä postauksessa. 
Alkuraskaudessa etsin kissojen ja koirien kanssa Belly Belt-jatkopalaa (kuva) housuihin, mutta niitä ei tuntunut löytyvän mistään. Näppäränä neitinä ompelin jatkokuminauhan itse, jonka avulla pystyin käyttämään pitkään omia housujani. Yksi huippu löytö kirppikseltä oli myös musta masutuubi (kuva), jonka avulla ei tarvinnut pelätä masun pilkistävän lyhenevän paidanhelman alta. 
Kerrottiin vihdoin raskaudesta muillekin ja mahakin alkoi näkyä. Pahoinvointikin oli ohi ja nautin taas pukeutumisesta vietettyäni paljon aikaa vain kotona. 
Pitkät paidat ja legginsit ovat toimineet monien asujen perustana. Niihin on ollut helppo yhdistellä erilaisia asusteita, kenkiä, huivia, koruja, neuleita jne. 
Muutama viikko sitten huomasin, että farkut eivät enää mahdu jalkaan, mutta joustavammat housut, kuten farkkulegginsit ovat menneet vielä tähänkin päivään asti. 
Erilaiset mekot ja hameet ovat olleet kovassa käytössä koko raskauden ajan. Näissä materiaalit ovat todella joustavia, joten olen uskaltanut käyttää niitä ilman venyttämisen pelkoa. Punainen mekko näkyy päällä myös tässä postauksessa, hieman pienemmän massun kanssa. 
Etenkin harmaa kynähame on ollut paljon käytössä niin alku- kuin loppuraskaudessakin ja siihen on ollut helppo yhdistellä muita vaatteita. 
 Nämä kuvat on muutaman päivän takaa, kun treffailin ystävää kahvittelun merkeissä ja päälle päätyi joustava pitkä toppi, Dr. Denimin farkkulegginsit sekä valkokultainen kimono. 

Raskausajan pukeutuminen omilla vaatteilla on siis ollut yllättävän helppoa, vaikka vaatekaapista ollut käytössä vain pienenpieni osa. Vasta nyt viimeisinä viikkoina on tuntunut, että äitiysvaatteille olisi tarvetta, mutta tuntuu niin turhalta ostaa vaatteita, joita käyttäisi vain muutaman kerran. 
En koe tyylini muuttuneen kauheasti raskausaikana, vaikka välillä asut ovat tuntunteet tylsiltä. Cropatut paidat, lyhyemmät neuleet, peplumit tai esimerkiksi muut paidat missä kuminauha on vyötärön kohdalla ei vaan oikein käy ison mahan kanssa, joten monet omat lempparivaatteet ovat jääneet tottakai käyttämättä. Selkä- ja lantiokipujen vuoksi hylkäsin korkokengät jo alkuraskaudessa, joten niitäkin alkaa olla jo ikävä! 
Olen tykännyt aina muutella asuja erilaisilla asusteilla, joten koen niillä olevan vaatekaapissa enemmän merkitystä, kuin kymmenillä ja sadoilla uusilla vaatteilla aina muotivirtausten muuttuessa. Oli sitten raskaana tai ei. 

Ja vaikka kuvat vähän hämääkin, on melko iso osa raskaudesta tullut vietettyä isoihin neuleisiin ja kollareihin hautautuneena, kiitos raskauden ajankohdan ja kylmän vuodenajan. Myös poikaystävän XL-paidat ovat olleet koti-iltojeni pelastus, vaikka sohvalle käpertyessä jalat eivät enää mahdukaan kippuralle paidan alle. 

<3: Roosa

8 kommenttia:

 1. Niin tyylikäs ja kaunis! <3 Toivon melkein, että sitten joskus kun itsellä tämä ajanjakso tulee ajankohtaiseksi niin pystyisin pukeutumaan myös pitkälti omiin vaatteisiin ja näyttämään yhtä upeelta kuin sä :) PS. aivan ihanat nuo kaksi viimeistä kuvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, kiitos kovasti Pauliina! <3 Niin kauniisti sanottu :)

   Poista
 2. Oonkin tainnut sanoa sinulle, että oot ollut niin tyylikäs pukeutuja raskaudesta huolimatta. Vaikka tiettyjen vaatteiden käyttö on rajallinen niin oot pystynyt hyvin yhistelemään erilaisia asusteita jolloin asusta tulee mielenkiintoinen. Ja etenkin sun pukeutuminen on jotenkin ihanan naisellista. :)

  VastaaPoista
 3. Moikka :) etsin netistä inspiraatiota raskausajan pukeutumiseen ja täältä sitä todellakin löytyi, aivan upea olet! Täällä elellään "vasta" viikkoa 18+1, mutta osa omista vaatteista, kuten farkut kiristävät jo sen verran päällä, että täytyy alkaa miettimään muutamien perus äitiysvaatteiden ostoa unohtamatta kuitenkaan tyylikkyyttä (ja mukavuutta :D). Kahlasin samantien läpi kaikki postauksesi ja blogistasi aivan välittyy ihanan pirteä ja positiivinen tunnelma :) paljon onnea tulevaan vauva-arkeen <3
  - Emma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii onpa mukava kuulla, että täältä löytyi inspiraatiota! Paljon onnea sinnekin tulevasta pienokaisesta <3 Kiitos kovasti kommentista ja kauniista sanoista :) <3

   Poista