11.6.15

Happiest place on earth

 Viime kuun alussa (siis mihin tää aika menee) Pariisin reissullamme haluttiin ehdottomasti poiketa Disneylandissa! Oltiin kuultu, että se on näkemisen arvoinen paikka, vaikkei lapsia olekaan ja en voisi olla enempää samaa mieltä! Meillä oli tarkoitus lähteä jonakin arkipäivänä  mahdollisen ryysiksen vuoksi, mutta keksittiinkin kaikkea muuta koko viikolle ja vapun lakkoilujen vuoksi hypättiin junaan vasta lauantai aamuna. Disneylandin päivittäinen kävijämäärä on montakymmentä tuhatta ja se kyllä näkyi! Onneksi puisto on niin valtavan iso, että sinne mahtuukin ihan kivasti. Ostettiin liput paria päivää ennen kätevästi keskustan yhdestä Disney-liikkeestä ja ne olivat vuoden voimassa, jos olisi tullut jokin yllättävä este. Liput Disneyland Parkiin sekä Universal Studios Parkiin maksoivat n. 70-80e.
 Sisälle Main Streetille astuessa meidän suut loksahtivat auki. Kaikki pienet yskityiskohdat, talot ja kadut olivat niin viimeisen päälle upeita! Main Street muistuttaa vanhoja USA:n pikkukaupunkeja ja siitä lähti myös liikkelle höyryjuna, joka kiersi koko puiston ympäri.
Napattiin alusta mukaan kartta, joka oli ihan kätevä puistossa vaeltaessa. Disneyland Park on jaettu neljään eri alueeseen, jotka ovat teemoiltaan erilaisia: Discoveryland, Frontierland, Fantasyland ja Adventureland. Kartassa näkyy myös laitteiden mahdolliset rajoitukset sekä ovatko ne sopivia pienille lapsille tai tämmöisille nössöille, kuin minä haha!
 Suloinen Ruususen linna!
 Puistossa syöminen on tosi kallista, joten isommalla porukalla kannattaa varautua vaikka omiin piknik-eväisiin.
 Kummitustalo hyrr!
 Tosiaan porukkaa oli paljon ja laitteisiin sai jonotella ihan reilusti. Vaikkei hirveän moneen laitteeseen keretty, oli nähtävää silti niin paljon, että saatiin puistossa kulumaan koko päivä!
 Niin suloinen laiva jokiristeilyssä!
 Puiston läpi kulkee iso ja kovaääninen paraati, jota ihmiset kerääntyivät katsomaan. Tuntu, että aina kun käveli lähemmäksi tuota aukiota, pauhasi siellä musiikki ja oli kunnon bileet käynnissä. Naureskeltiin poikaystävän kanssa, kun bongailtiin niin monia isiä jotka olisivat ansainneet "vuoden isä"-palkinnon. Miehillä mikkihiirenkorvat päässä, prinsessapukuiset muksut olalla ja tanssivat menemään paraatimusiikin soidessa. Ihan mahtavaa haha!
 Universal Studiosin puoli oli tosiaan elokuvateemainen puisto, josta löytyi myöskin erilaisia huvipuistolaitteita sekä elokuvateattereita sekä kiertoajeluja. Käytiin hauskalla "behind the scenes"-ajelulla ja harmi, kun en saanut sitä kuvattua! Suosittelen ehdottomasti ottamaan liput molempiin puistoihin, jos suunnittelee reissua Disnelylandiin. :)
 Ihan kamala laite, johon poikaystävä sai mennä ihan yksin!

Mitä mieltä ootte kuvista? Onko joku teistä käynyt Disneylandissa tai suunnitellut sinne menoa?

<3: Roosa

7 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Oot niin sulonen nuo korvat päässä :) Me käytiin tuolla perheen kanssa joskus vuosia vuosia sitten ja muistan tosi hyvin tuon Ruususen linnan ja kummitustalon! Vuoristoradat oli kans kyllä mahtavia :) Nyt aikuisiällä on todellakin tarkoitus vierailla jossain maailman Disneylandeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Heh varmasti jää mieleen kaikki, vaikka olisikin pienenä käynyt. :)

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia! :) Itse kävin joskus lapsena Disneylandissa, ja jäi elinikäiset traumat :DD Yhdessä näytelmässä hampurilainen meinasi haukata minua päästä. :D Hyi!

  VastaaPoista
 3. Tosi ihania kuvia. <3 mä oon pienestä saakka sanonu että tuonne haluun mennä. Haave jees, mutta toteutusta en tiiä. Katsotaan jos joskus tulee lähdettyä. :)

  VastaaPoista
 4. Voi kun ihana postaus! Määkin oon käynyt tuolla ja oli kyllä niin näkemisen arvoinen! Haha käytiin isän kanssa juuri tossa laitteessa missä kirjoitit että poikaystäväs sai lähtee siihen yksin. :)

  VastaaPoista