5.3.15

Sweet, sweet potato



Ajattelin jakaa teille maailman helpoimman ja herkullisemman reseptin koskaan! Tehtiin tätä muutama ilta sitten ja tästä riitti helposti parille päivälle ruokaa. Joka kerta kun tätä mutustettiin poikaystävän kanssa, todettiin monia kertoja ääneen kuinka hyvää on ja kuinka pitäisi useammin kokata jotain bataatista. Oon tainnut kerran aikaisemmin tehdä bataattiranskiksia ja nekin olivat superhyviä! Ainut miinuspuoli on niiden pilkkominen, sillä tuntuu, että mikään veitsi ei ole tarpeeksi iso. Oon ostanut ehkä jotain jättiversioita kaupasta ja saanut kunnolla varoa sormia leikkuulaudalla.
Tähän reseptiin taisi mennä kaksi isoa bataattia, muutama punasipuli, pari paprikaa sekä muutama valkosipulinkynsi.

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Lohko bataatit sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita ne kulhoon. Lorauta sekaan oliiviöljyä sekä vapaavalintaisia mausteita. Meillä sekaan pääsi valkosipulijauhetta, suolaa, pippuria sekä paprikamaustetta. Sekoita käsin niin, että maustetta menee suunnilleen joka puolelle. 
3. Kaada maustetut bataatit pellille ja törkkää uuniin. 
4. Pilko loput kasvikset sopiviksi lohkoiksi. Meillä lohkottiin sekaan paprikaa, valkosipulia sekä punasipulia. Nakkaa ne samaan kulhoon ja pyöräytä siinä olevassa jämäöljyssä ja mausteissa.
5. Kun bataatit ovat olleet uunissa n. 15-20 minuuttia, ota pelti hetkeksi pois ja laita siihen loput kasvikset tasaisesti. Laita kaikki uuniin vielä n. 20 minuutiksi, niin että paprikat alkavat saada vähän väriä.
Kasvikset olisi voinut laittaa ehkä hieman aikaisemmin uuniin, sillä ne eivät kauhena kerenneet tummua ja bataatit alkoivat olla jo melko pehmeitä, mutta tää olikin ehkä tälläinen testailu. :)




Syötiin uunikasvikset kanan sekä myös superhyvän kastikkeen kanssa. Oon kuullut tän reseptin siskon ystäviltä (terkkuja vaan Maijalle, sekä muille juhannuspoppoolaisille. ;) ) ja se on maailman yksinkertaisin tehdä.

1. Laita kattilaan vähän vettä sekä lihaliemikuutio, jonka annetaan liueta sinne.
2. Murskaa muutama valkosipulinkynsi sekaan ja hämmennä hetki.
3. Kaada sekaan creme fraiche ja anna lämmetä.
Valmis! 

Tykkäättekö valmistaa bataattia tai uunikasviksia lisukkeeksi? :)
Ihanaa loppuviikkoa kaikille! <3 

<3: Roosa

5 kommenttia:

  1. Oii namii!! Mä rakastan bataattia <3 aika vasta siitä innostuin! :) ihanaa viikonloppua Roosa <3

    VastaaPoista
  2. Uunikasvikset ja juurekset on niin helppo ja herkullinen lisäke. Tykkään kyllä kovasti niistä. ♥ Ihanaa viikonloppua Roosa! ♥

    VastaaPoista
  3. kuulostaa ihan sikahyvältä!! :D <3

    VastaaPoista
  4. Oi näyttää ihan älyttömän hyvältä! :) Bataatti on kyllä hyvää, täytyy varmaan kokeilla!

    VastaaPoista
  5. Nam miten hyvännäköistä!! Pakko kokeilla! Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista