10.8.14

Last of London

Mulla on pyöriny tämä postaus luonnoksissa ihan sika kauan, koska tuntuu, että en vaan saa muodostettua mitään järkevää tekstiä hahah! Keskitytään siis enemmän kuviin. Jos tulee kysyttävää niin kysykää ihmeessä! :)

Meidän hotelli sijaitsi Lontoon itärajalla, Bexleyheath-nimisellä alueella. Kahdeksalle hengelle hotellin löytäminen oli aika puuduttavaa, joten meitä ei haitannut yhtään kun se vihdoin löytyi vähän kauempaa. Hotelli oli vieläpä neljän tähden, joten se voitti satanolla kaikki ne rupuset hostellit, joita kateltiin keskustan alueelta.
Oltiin reissussa perjantaista maanantaihin, ja vaikka oltiin melkein kokoajan liikkeellä, jäi silti ihan todella paljon näkemättä. Tämä oli toinen kertani Lontoossa, joten mieleen oli onneksi jäänyt muunmuassa jotkin kaupungin alueet sekä metrokartta.
 
Bexleyheathin alue oli todella kiva ja suloinen. Oli ihana olla vähän kauempana keskustan ihmismassoista ja hälinästä.
 Oli kiva nähdä myös Lontoon lähiöaluetta ja ihania pienenpieniä taloja.
 
Bexleyheathin ostoskadulla oli muutamia kauppoja esimerkiksi iso Primark, jossa sai shoppailla ihan rauhassa kaukana keskustan ruuhkista. 
Ensimmäinen päivä meni aikalailla vaan Bexleyheathissa, sillä odoteltiin päivään asti hotelliin pääsyä jossa sitten tuli jumiteltua väsymyksissä muutama tunti.
Käytiin kiertelemässä lähialueen kauppoja sekä ostamassa hotellihuoneen jääkaappiin juomista ja jotain evästä. Onko muiden mielestä ulkomailla ruokakaupassa käynti ihanaa? Kaikki on jotenkin niin erilaista. :)
Keskustaan oli matkaa n. 19km, joka taittui hetkessä lähijunalla. Ostettiin joka päivä travelcardit, joilla pystyttiin kätevästi käyttämään junaa, metroa sekä busseja rajattomasti jokaisella zonella. Seuraava tuosta olisi ollut viikon kortti, mutta meidän reissu kesti vain neljä kokonaista päivää, joten halvimmaksi tuli ostaa joka päivä uusi lippu. 
Hypättiin joka päivä junaan, jäätiin poissa London Bridgen asemalla josta päästiin metroon ja jatkamaan matkaa mihin sinä päivänä haluttiinkaan suunnata.
Lauantai oli keikkapäivä josta kirjoitinkin jo erikseen (tässä postauksessa) ja sunnuntainkin ohjelma oli suunniteltu valmiiksi.
Olin lukenut eri blogeista Brick Lanen sunday up marketista, jonne haluttiin ehdottomasti suunnata kun reissuumme mahtui yksi sunnuntai. 
Sunday up market lähialueineen oli todella kiva paikka! Hienot graffitit koristavat seiniä, portteja ja ovia ja räpsittiin muutamista kuvia.

Market alue oli siis sisätiloissa ja siellä oli laidasta laitaan vaatteita, taidetta, koruja jne. Me ei ostettu mitään vaan keskityttiin enemmän ruokapuoleen mikä oli ihan mahtava, kattokaa vaikka:

Laidasta laitaan eri maiden ruokia ja meinasi iskeä valinnanvaikeus. Valittiin siskon kans pökkiin joku kiinalainen meininki ja oli niiiiin hyvää!

Jälkkäriksi sysse otti tollasen ananakseen tehdyn ihanan juoman.
Ja mä tälläsen söpön cupcaken.Vintage kirppikset oli ihania ja täynnä vaikka mitä aarteita! Miinusta vaan aika överit hinnat..
Jostain lähialueen kojusta lähti mulle mukaan nämä suloíset pinkit korvikset.

Kiertelyn jälkeen suunnattiin metrolla Hyde parkin läheisyyteen tarkoituksena etsiä joku ruokapaikka.
Löydettiin hyvä intialainen ravintola josta haettiin ruokaa koko köörille ja pojat kävi ostamassa kaljaa kaupasta ja suunnattiin puistoon mikä oli valtavan iso ja niin kaunis!

Oli ihana kun kaiken sen kiireen ja härdellin keskellä kerettiin istuskella puistossa muutama tunti ja pussikaljoitella rauhassa. Täällä räpsittiin muutamat ihanat kuvat mitkä löytyy tästä postauksesta.
Sunnuntaina oli meidän viimeinen kokonainen päivä ja haluttiin tyttöjen kanssa pyhittää koko aamupäivä shoppailulle. Suunnattiin Oxford Streetille tarkoituksena käydä tsekkaamassa Victoria's Secret ja Forever 21. Ihmisiä oli niiiiiin tajuttomasti, että meillä taisi mennä neljä tuntia käydä näissä kahdessa kaupassa. Saattoi myös johtua siitä, että käveltiin puoli kilometriä väärään suuntaan, kun yritettiin löytää VS:n liike. Onneksi paikalliset oli kivoja ja auttoivat meidät oikeaan suuntaan.
Napattiin kojusta mukaan pizzaviipaleet ja syötiin niitä samalla kävellessä.

VS:n liike oli niin valtava, että mulla iski kauhea valinnanvaikeus. Onneksi nappasin mukaan yhden pienen jutun niin jäi jokin muisto paikasta (ja sai ihanan ostoskassin!).

Maanantai-iltapäiväksi oltiin sovittu koko porukan kanssa treffit Natural History museoon, sillä se oli sellainen mihin kaikki halusi ja vielä ilmainen.
Oon kyllä tyytyväinen, että käytiin museossa, sillä olihan se aivan upea dinosauruksineen ja muutenkin sisältä. Ehdottomasti ensi kerralla jatkaa museokiertelyä ja käy katsomassa jonkin muun.

Museon jälkeen oli aika palata hotellille pakkailemaan. Sekä tietenkin ihastelemaan reissun aikana tehtyjä ostoksia. 
Lentomme meni Oslon kautta Helsinkiin josta vielä ajeltiin Ouluun. Meidän paluumatka hotellilta kotiovelle kesti kokonaisen vuorokauden, jonka vuoksi kaikki oli melkoisen poikki. 
Oslossa odottelua oli yli kuusi tuntia, joka sit hyödynnettiin hyvänä nukkumisaikana. Lentokentän tuolit oli käsinojineen nukkumiskelvottomia, joten mäki menin hyvän ja syrjäisen paikan löydettyämme lattialle mahalleen makaamaan ja nukahdin siihen haha! Näytettiin varmaan melko ryytyneiltä, mutta on se reissaaminen vaan niin ihanaa. :)

Miltä näyttää meijän reissu? Onko joku käyny samoissa paikoissa Lontoossa?
<3: Roosa

6 kommenttia:

 1. Käsittämättömän upeita graffitteja ja tosi kivasti oot kuvannu tuota ympäristöä ja liikkeitä. Lontoossa olisi aivan ihana pistäytyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookki aika upeita! Ehdottomasti kannattaa käydä. :)

   Poista
 2. Ääää miten upeita kuvia! Ihan mielettömiä! :) Ruokakojut näyttää niin hyviltä, että nälkä vaan kasvoi mulla nyt entisestään. :D Tuumasinki juuri poikaystävälle tätä samalla katsoessa, että haluan kans Lontooseen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii kiitos. :) Haha, nyt vaan kuule syysreissua varailemaan!! ;)

   Poista
 3. Ihana paljon kuvia! Näyttää tosi siistiltä alueelta tuo missä teidän hotsku oli. Tuollaista katutaidetta sais olla kyllä Suomessakin, huippu kun oot niistä räpsinyt kuvia! :) Lontooseen ois kyllä itekin päästävä joskus ehottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä mukava alue ja oli niin kiva nähdä, että missä ihan tavalliset ihmiset asuu. :) Suosittelen ehdottomasti käymään joskus! :)

   Poista