17.6.14

DIY Flower Crown

 Ihanaa! Sain vihdoin tehtyä kukkapannan, jota olen suunnitellut varmaan siitä asti kun niitä ilmestyi kauppoihin. Kukkapannat (tai toisinsanoen kukkakruunut, jos haluaa tuntea olonsa rinsessaksi) on mielestäni tajuttoman ihania ja voisin kotiuttaa niistä kauppojen yksilöistä varmasti jokaisen. Ainoana esteenä yleensä on niiden suolainen hinta. Itsetehtynä panta tulee maksamaan vain muutaman euron ja ainakin saa juuri sellaisen kun haluaa. :)
Kaikista kohdista ei ole kuvaa sillä en ajatellut tämän oikeasti onnistuvan, mutta toivottavasti näistä saa jotain ideaa kuinka panta tehdään! 
Itse ostin tekokukkani Tiger-krääsäkaupasta Helsingistä ja kukkaoksat tulivat maksamaan yhteensä 3 euroa (1 oksa pinkeillä kukilla, 2 valkoisilla). Valitettavasti mulla ei oo kuvaa kokonaisista oksista, sillä nypin kukat innoissaan irti jo Helsingissä, jolloin ne pyörivät kivasti matkalaukkuni pohjalla. Eli oksista nypitään siis pois kaikki kukat ja esimerkiksi lehdet ja nuput, joita halusin käyttää omassa pannassani.
Kuumaliimapyssyn ja kukkarautalankaa sain äidiltäni ja rautalangastakaan ei ole kunnon kuvaa, mutta sitä saa ostettua varmasti kaikista kukkakaupoista. Se on siis ihan tavallista vihreää rautalankaa joka tunnetaan myös nimellä myrttilanka.
 Leikkasin kaikista kukista nuo ylimääräiset valkoiset osat pois, joten ne oli helpompi kiinnittää rautalankaan. 

Mittasin rautalangan pääni ympäri kolme kerrosta ja kieputin langat yhteen.
Kukat kannattaa asetella aluksi siihen järjestykseen miten ne haluaa pantaan liimata. Asettelin ensin lattialle valkoiset kukat, sitten pinkit, sitten kaikki nuput ja viimeisenä lehdet.
 Sitten vaan kuumaliimaa kukkaan ja länttää kukat, nuput ja lehdet paikoilleen yksi kerrallaan.
 Tadaa, valmis!

Mitä ootte mieltä ohjeista ja valmiista pannasta? Meinaako joku koittaa tehdä myös itse?
Täällä ollaan ainakin ihan onnessaan. Varmasti tulee näkymään päässä kesän aikana ja etenkin juhannuksena! :)
<3: Roosa
12 kommenttia:

 1. Aivan super ihana! :)

  VastaaPoista
 2. Hei ompa ihana idea tehdä kukkapanta ihan itse! :) Tosi suloinen panta tuli! <3

  VastaaPoista
 3. onpa tosi kiva idea tehdä tuollainen itse, tulee kyllä moninverroin halvemmaksi! :) ja tuo on kyllä erittäin upea, melkeinpä upeampi kuin kaupan valmiit versiot!! <3 oi että sopii hyvin sulle väriensäkin puolesta :) tuota voisi kokeilla itsekin, kun vaan löytäisi jostain noita kukkia :-)

  http://sadepisaroitaniitynkukkasilla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös! :) Kiitos ihan hirveästi <3 suosittelen kyllä tekemään! Esim just jostain ikeasta saa halvalla tekokukkia. :)

   Poista
 4. Huippu idea tehdä tuollainen kukkapanta itse :)♡ tuosta tuli ihan älyttömän hieno! Ja musta nuo ohjeetkin on tosi selkeet :) kaikki kukkajutut on kyllä nyt niin mieleen ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiii eikö! :) Kiitos <3 niin kyllä onki kaikki kukkajutut mieleen :)

   Poista
 5. Ihana!!! Miksen oo koskaan älynnytkään, että noitahan vois tosi helposti tehä ite! Varsinkin sellaset kovat kukkapannat harvoin istuu just omaan päähän niin ois kyllä hyvä ite väsätä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) No niinpä, ehottomasti kannattaa testata :)

   Poista