8.4.14

Jauhelihatäytteiset cannellonit

Noniin täältä pesee blogihistorian ensimmäinen ruokajuttu ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen sellainen! Kokkaaminen on kivaa puuhaa ja oon tykänny siitä aina paljon enemmän kuin leipomisesta. Vaikka oonki saanut jonku leipomisinnon viimeaikoina ja haluan kokeilla kaikkea uutta, on silti ruoanlaitto mielestäni mukavempaa puuhaa. Siinä ei tarvitse olla niin tarkka ainesten määrien kanssa ja esimerkiksi tässä reseptissä, sekaan voi nakella vähän kaikkea mitä kotoa löytyy. Cannellonneja oon tehny vasta kaksi kertaa ja niistä on kyllä muodostunu ehottomasti mun ja poikaystävän yksi lemppareista! Älkää odottako mitään gourmee-reseptiä, sillä täälläpäin tykätään ihan perus kotiruuista. Ensimmäistä kertaa tätä tehdessä, oltiin molemmat yllättyneitä kuinka hyvää tää oli ja poikaystävä taisi pyytää vaimoksikin sekä mumisi kuinka hyvän naisen on löytäny. Sillä ainakin tietää onnistuneensa, heh!

Elikkä cannelloniputkien lisäksi tarvitset:
  • 2dl Ruokakermaa
  • 500g Paseerattua tomaattia
  • 150g Juustoraastetta
  • 400g jauhelihaa
  • Mitä ikinä haluaakaan jauhelihan sekaan (ja kaikkea hyvvää mitä jääkaapista löytyy). Meillä sinne löysi tiensä pari punasipulia, puoli pussia maissia, Creme Bonjour valkosipuli & yrtit-tuorejuustoa, salsakastiketta, pari tomaattia, mausteita ja ja ja.. olikohan siinä kaikki?
1. Cannelloniputket näyttää siis tältä ja ne ovat siis esikeitettyjä pastaputkia. Ne on aika isoja kuten kuvastakin näkyy, joten ne on tosi helppo täyttää. Jauhelihan sijaan ne voi tottakai täyttää myös broilerilla, kalalla tai kasviksilla. 
2. Valmis jauhelihaseos..
3. ..joka laitetaan putkiin mm. pikkulusikoiden avulla. Täytetyt cannellonit asetellaan voideltuun vuokaan riviin (tai päällekäin jos on pienempi vuoka). 
4. Päälle kaadetaan kermasta ja paseeratusta tomaatista tehty seos jonka tulee osua jokaisen putken väliin, että ne kypsyvät varmasti kunnolla.
Sitten päälle juustoraaste ja 225 asteiseen uuniin n. 25 minuutiksi (jonka voi tietysti viettää uunin edessä ruokaa tuijottaen ja välillä huutaa "voikko olla valmiiiiiiiis" niinkuin täällä).
Ja valmis! 
Hyvä, että pystyttiin lopettamaan syöminen, sillä tää oli taas niin herrrkullista. Ihan superhelppo ja nopeakin kotiruoka, vaikka täytteen saaminen putkiin voikin käydä vähän hermoille.
Pahoittelen ei-niin-esteettisiä kuvia, mutta eiköhän se ruoka oo näissä pääpointti. Kauheessa nälässä ei paljoa kiinnostanut kuvien räpsiminen, vaan tavotteena oli saaha vuoka nopeeta uuniin. ;)

Miltä näyttää ja mitä mieltä ootte ruokajutuista? Haluutteko nähä lisää tälläsiä?
Ja kertokaa ihmeessä jos joku ihana siellä innostui kokkaamaan. :)
 <3: Roosa

19 kommenttia:

  1. Ehottomasti lisää ruokajuttuja! Joskus on niin vaikea keksiä itellä, uusia ideoita kaipaa aina. :) Ja nuo näyttää niin älyttömän hyviltä, pakko testata kun ei ole ikinä tullut tehtyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee huippua kuulla, varsinkin tuollaselta masterchefiltä niinku sinä! :) Ihailen aina kaikkia ruokajuttuja sun blogista, mutta testailehan tätä ehottomasti ;)

      Poista
    2. Aaaw, ihanasti sanottu Roosa! :))

      Poista
  2. Nam! Arvaa tuliko nälkä? :D Ei hyvä juttu valvoa tähän aikaan ja päätyä lukemaan herkullista ruokapostausta huomaten kuinka vatsa alkaa kurnia. Kääk! Nyt kuitenkin peiton alle ja herään muutaman tunnin päästä. :/

    VastaaPoista
  3. Nammm ♥ tulipa ihan kauhee nälkä!lisää näitä ♥

    VastaaPoista
  4. Haluan haluan haluan :P nälkä tulee vaikka on aamu!! Ps. voisin käyä tässä joku päivä ostaa kankaat siihen liiviin, onkos sulla jo kaavat ? ;-D Yritin metästää eilen kaupungilta sellasta samanlaista niinku sulla, mut mustana, nii ei mistää!!! :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo vielä kaavoja! Käyn varmaan ettimässä ensviikolla kangasta ku en tällä viikolla kerkeä :)

      Poista
  5. Kerran oon tehny canneloneja ja oli kyllä hyviä! Taidettiin laittaa niihin vähän mitä sattuu ja sit syötiin ne fetan/oliivin/aurinkokuivatetun tomaatin kera :P ja hei teehän jatkossakin ruokapostauksia! Ois myös kiva nähdä minkälaisia aamupaloja teet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan ja oih kuulostaapa hyvältä! :) Joo ruokajuttuja voisin alkaa laittelee lisää ja myös aamupalakuvia. :)

      Poista
  6. Namm!! Nälkä!! oon monesti miettinyt noiden tekoa mutta en oo vaan ikinä saanut aikaseksi, ehkä viikonloppuna käyn kurkkimassa täällä sun blogissa ohjetta näihin ;) kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  7. Laita hei seuraavalla kerralla pussillinen pakastepinaattia tohon jauhelihaan mukaan! Muistan kun vielä söin lihaa, niin pinaattijauhelihacannelonit oli mun herkkua (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Kiitos hyvästä vinkistä, pittää ehottomasti enskerralla kokeilla! :)

      Poista
  8. Ens kerralla siskolle kutsua syömään kans!! NAM minkä näköstä! Ja ihanasti kirjotettu, heh! :') pus<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii kiitos murunen! <3 Ja lupaan et ens kerralla saat kutsun! :')

      Poista
  9. Ruokajuttuja on aina kiva lukea :) Saa ideoita vähän omiinkin kokkailuihin! Canneloneja oon kerran tehny ja totaalisesti menetin kyllä täyttämisessä hermoni :D Vaikka superhyviähän ne on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! :) Ja on kyllä superhyviä vaikka täyttäminen sotkeekin aikalailla ja sormet palaa jos ei anna täytteen jäähtyä kunnolla haha! :D

      Poista