20.8.13

Päivä Tallinnassa

Noniin nyt sain vihdoin tehtyä tämän Tallinna-postauksen. Joku siellä jo kyselikin vinkkejä omaa reissua varten, mutta taidan olla jo myöhässä.. höh! Mutta tosiaan, kesän alussa oltiin Helsingissä ja päätettiin siskon kanssa tehä pieni päiväreissu Tallinnaan. Matti myöhäsinä ostettiin laivaliput vasta edellisenä iltana ja jouduttiin pulittamaan niistä vähän enemmän, mutta ei silti tullut kalliiksi.

  Laiva lähti muistaakseni kymmeneltä ja matka kesti pari tuntia. Siinä ajassa kerkesi hyvin käydä syömässä ja käveleskellä ympäri laivaa..
 .. ja tsekkaamassa tietenkin tax freen tarjonnan!
 Laivalta napattiin mukaan pikku kartta johon oli merkattu mm. kaikki ostoskeskukset, joten siitä oli tosi paljon apua. Ollaan käyty monesti perheen kanssa Tallinnassa, mutta edellisestä reissusta on jo kauan aikaa. Yhtenä kesänä tehtiin myös reissu Pärnun ihanille hiekkarannoille.
 Meillä ei ollu pienintäkään hajua mihin suunnata satamaan saavuttuamme, joten päätettiin seurata laivasta tullutta ihmismassaa toivoen kaikkien suuntaavan keskustaan. Talojen takana näkyvät kirkontornit antoivat myös vihiä oikeasta suunnasta. Pian nähtiinkin jo ensimmäiset kaupat (Bershka ja Pull&Bear) ja rynnittiin innoissaan ostoksille. Aluksi meinas lähtä shoppailu vähän käsistä ja roudattiin sovituskoppiin kasoittain vaatteita, mutta onneksi osattiin vähän karsia.

 Vanhassa kaupungissa on ihania pikku putiikkeja, ravintoloita ja terasseja. Oltais varmasti jääty johonki istuskelemaan, mutta aikaa oli valitettavasti niin vähän.
 Tallinnan vanhakaupunki on sopivan pieni jalkaisin kävelyyn ja sen kaikki tärkeimmät kadut vievät Raatihuoneentorille, jossa ei keretty käymään kamalan nälän yllättäessä ja jatkettiin matkaa.
 Ihana pikkuputiikki täynnä herkullista kahvia ja teetä.

 


 Löydettiin tosi hyvä intialainen ravintola vanhastakaupungista!
 
 
 En muista yhtään mitä tilattiin mutta hyvää oli! Jumitettiin ravintolassa varmaan tunti jalkoja lepuutellessa ja täysiä mahoja voivotellessa.

 Meillä oli maissa aikaa n. kuusi tuntia mikä oli oikein passeli aika meille.
 Ja tärkeimmät ostokset terminaalista.. he he. Kaksi vinkkiä kaikille: älkää ostako useampaa kuin yhtä konttia, jos teillä ei ole niiden raahaamiseen tarkoitettua kärryä! Ja toinen vinkki: älkää missään nimessä istuko siihen kontin päälle, jos ette jaksa seistä ja laivan odottelu terminaalissa tympäsee. Jäin hetkeksi yksin ja eiköhän juuri silloin käynyt tämä pieni vahinko ja karpalolonkut vyöryivät kontista pitkin terminaalia. Onneksi ympärillä olevat ihmiset olivat avuliaita ja auttoivat tätä hihittävää, naamasta varmaan tulipunaista neitiä. No eikun viereisestä kaupasta pari pussia ja karpalolonkut sinne.
 Oltiin ihan poikki laivaan päästyämme, joten vallattiin sohva ja levittäydyttiin ostostemme kanssa siihen.
  Pohdittiin koko paluumatka, kuinka selviydytään molemmat kahden kontin ja ostosten kanssa laivasta ratikkaan, lipittäen samalla näitä kamalia drinkkejä! Yritin käydä kyselemässä kaupoista konttikärryjä, turhaan. Noh, niskat jumissa, sormet rakkuloilla ja kyyneleet silmissä selviydyttiin kuin selviydyttiinkin onnellisina ratikkaan.

<3: Roosa

4 kommenttia:

 1. Nätti tuo uusi banneri, ja aivan ihanan väriset hiukset! :) + tuo ruoka näyttää kyllä niiiin hyvältä, pitää pistää muistiin toi paikka jos joskus vaikka pääsis Tallinnassa käymäänkin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! :) Joo kannattaa ottaa muistiin, suosittelen! ;)

   Poista
 2. Hahah, joo itekki oon kantapään kautta oppinut, että pittää ne kärryt olla noita juomia varten. Ja kärrytkään ei riitä yksinään: jesaria tarttee kans että se läjä pysyy kasassa :D Poikakaverin kans ko ostaa ja parille kaverille kans tuliaiset nii siinä onki sit yhtäkkiä semmonen torni pystyssä, että huh huh~

  Ja vaateostokset kyllä lähtee aina käsistä, muttei onneks ihan liikaa ko hintataso on sama ko suomessa :) Mut sit ko on näitä merkkejä mitä ei meiltä saa, nii tulee hirvee hamstrauskohtaus ;D

  Mutjoo, ens kerralle vinkkinä et kantsii käyttää foursquarea Tallinassa (Siellä on melkeen joka nurkalla oma langaton eli netti kyl on käytössä). Sen avulla löytää siistejä paikkoja joita ei varmasti muuten löytäis. Plus, onnistuu välttämään kaikki turistien rahastus junttilat ko lukee ihmisten kommentteja ;)

  Rora
  s w e e t i m p a t i e n c e

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah niinpä! :') ei vitsi, hyvä tuofoursquare vinkki! Pitääpä muistaa ensi reissulle :)

   Poista